Menu

Fremad slår til i Sydbank Pokalen med fortjent sejr over Brønshøj

image
05. august 2021 kl. 11:40
Fornem holdindsats bag mindre pokaloverraskelse

Lodtrækningen til første runde af Sydbank Pokalen havde resulteret i, at Fremad hjemme i Fremad Valby Park skulle møde Brønshøj. Kampen blev afviklet onsdag aften på en flot bane i skønt sommeraftenvejr, og med mange tilskuere, som ikke mindst havde fundet vej fra Brønshøj, og som var med til at skabe den helt rigtige ramme for en ægte pokalkamp. Begge hold er nedrykkere fra foråret, hvor ændringer i divisionsrækkerne resulterede i en nedrykningsmassakre ikke blot fra 2. division, men i den grad  fra Danmarksserien og Københavnsserien. Det havde ramt begge hold, der  inden sommerferien spillede i henholdsvis 2. div. og Danmarksserien, men i den kommende sæson er repræsenteret i henholdsvis DS og KS. Det var derfor to hold, hvor der hen over sommerferien er blevet rystet godt i posen ift. spiller af/tilgang, der skulle op mod hinanden, men derudover også give tilhængerne et billede af, hvor holdene står på nuværende tidspunkt.

Kampen startede med et ikke uventet overtag til Brønshøj, og efter 14 minutter bringer holdet sig foran, da en bold rettes af og Mathias Veltz kan smutte igennem Fremads  forsvar og sende bolden i nettet. Tre minutter senere er det Brønshøjs forsvar der ser ud til at tage en lille blunder, da Wanda spilles helt fri og sikkert sender bolden i nettet.  Herefter kommer Fremad mere og mere med i kampen og efter en velspillet angreb afslutter Jonas Boussnina (kommet fra FB i pausen) i det 27. minut fra højre side af straffesparksfeltet med et perfekt skud der via den modsatte stolpe går i nettet uden chance for keeperen. Resten af halvlegen er det igen Fremad der formår at tilspille sig et par store chancer, bla. et skud tæt på mål der refleksreddes af Brønshøjs målmand. Anden halvleg bølger frem og tilbage med Brønshøj mest på bolden, men uden at kunne skabe en reel målchance. Fremad håndterer til gengæld bolden rigtig fornuftigt, som er med til at frustrere Brønshøjs spillere, hvilket i øvrigt koster kampens 2 gule kort. Efter 5 min.’s overtid kan dommeren fløjte kampen af og en mindre, men fortjent, pokaloverraskelse er dermed en realitet.

Brønshøj forsøgte sig kampen igennem med lange bolde frem midt på banen, som i begyndelsen af kampen voldte Fremad visse problemer, men som forsvaret som kampen skred frem ikke havde vanskeligheder med at lukke af for. Men derudover var det meget sparsom med angrebsstikkende fra hvepsene, og lykkedes det at komme tæt på mål var Tranberg en sidste sikke skanse i målet. Hele Fremads hold så ”godt ud”, og det gjaldt både spillet på banen, men også engagementet og evnen til at bakke hinanden op, som kun blev mere tydeligt som kampen skred frem. Måslcorer Jonas TB. viste sig godt frem inden han i begyndelsen af 2. halvleg måtte lade sig skifte ud, og i forsvaret fik Jonas BN og Tobias rigtig godt fat efter en lidt placeringsfamlende start. Fremhæves bør også Obaida på venstre kanten, der både offensivt og defensivt løste sin opgave perfekt. Men i en pokalkamp skal der også findes en pokalfighter, og den ære tilfalder uden konkurrence Wanda, der fra første minut udførte et kæmpearbejde offensivt, og kampen igennem udfordrede Brønshøjs forsvar og var en konstant kilde til uro, og som tillige kom på scoringstavlen.

Nu afventer vi lodtrækningen til 2. runde af Sydbank Pokalen, der skal afvikles i dagene 31. aug. til 2. sept. og hvor de første Superliga hold træder ind på scenen.